Smeh in druženje v Rodiku

posted in: Uncategorized | 0

Čemu je december v principu namenjen? Da se ozremo nazaj, kaj smo v iztekajočem se letu doživeli, spoznali, pridobili in mogoče tudi izgubili. Namen decembra ni v tem, da množično zapravljamo in se obdarujemo, kajti prijateljev ne moreš kupiti, pridobiš si jih z empatijo do sočloveka. Ljudje si ne zapomnimo in ne znamo ceniti več materialnih dobrin, vedno bolj pa znamo ceniti pravega prijatelja, znanca, na katerega se lahko zanesemo, soseda, za katerega
vemo, da nam bo priskočil na pomoč v vsakem trenutku, ko bo to potrebno!

Življenje je prekratko za zamere, podarimo življenju smeh, radost, čas zase in za druge! Lepih trenutkov ni nikoli dovolj in prav je, da si zanje vzamemo čas. V Rodiku smo kar nekaj dni v decembru namenili druženju in smehu. V svojo sredino smo povabili stand-up komika Žana Papiča, ki je s seboj pripeljal prav tako zabavnega prijatelja Matica Kokošarja.

Žan se nam je predstavil kot vnuk od none Eme z Artviž in sin od Vere. Zanimiva predstavitev, ampak pravzaprav je bilo to to, kar smo hoteli slišati. Ponosni smo lahko na takšne mlade umetnike, ki izvirajo iz naših krajev. Njegov prijatelj Matic, ravno tako stand-up komik, prihaja iz Baške grape. Pohvalil je krasno okrašen Rodik in je s seboj prinesel tudi sneg, ki ga je radodarno delil z nami.

Nasmejala sta nas do solz, škoda da se jima je na koncu mudilo domov, ker je bilo čutiti, da smeha zlepa ne bi bilo konec. Gotovo jih bomo v Rodik še povabili – s svojo pristnostjo in duhovitostjo sta bila res enkratna.

Naj nas v letu 2019 spremlja vodilo: »Ne zamudimo nobenega trenutka, ki bi utegnil popestriti naš vsakdanjik!«

Za TD Rodik, Valerija Pučko