Praznovanje dneva žena v Rodiku

posted in: Uncategorized | 0

Kot je pri nas že tradicionalno in že v navadi, smo tudi letos Rodičanke obeležile praznovanje dneva žena v Vaškem domu v Rodiku. Medse smo povabile tudi svoje moške, vendar je bil odziv bolj skop, saj je to še vedno praznik vseh žensk.

V petek, 8. marca nam je večer popestrila Amaterska gledališka skupina ŠOOV iz Šempasa z gledališko igro Ma kej tazga! Komedija je kot nalašč za ta dan, saj prikazuje štiri prijateljice, njihove življenjske zgodbe ter njihov različen pogled na svet. Na dan žena si pripravijo ženski večer, ki se zasuka po svoje in se izkaže kot zanimivo presenečenje, daleč od pričakovanega.

Vsaka izmed nas je lahko našla delček sebe v teh štirih ženskih likih, saj ima vsaka ženska svojo zgodbo in kroji svojo usodo in le če se povežemo med seboj in stkemo prava prijateljstva, smo lahko dovolj močne, da kljubujemo življenju.

Po odlični predstavi smo poklepetale po žensko, si nazdravile in se podružile, kot se za ta dan spodobi.

Posebna zahvala gre Pustnemu odboru Rodik, ki je prispeval svoj delež, da smo pripravile pogostitev in Nadji Hlad, ki je vsaki izmed nas skrbno izdelala čestitko s posvetilom.

Judita Klun