Dan žena v Rodiku

posted in: Uncategorized | 0

Turistično društvo Rodik je vse leto dejavno pri veliko dogodkih v vasi, pri tem sodelujejo vaščani ter širša okolica. V sklopu tega soustvarjanja vsako leto poskrbimo, da se Rodičani med seboj družimo in tkemo niti prijateljstva. Eden izmed takih dogodkov, ki povezujejo ljudi med seboj je tudi »DAN ŽENA«.

V petek, 6. marca smo v svoj kraj povabili pevsko skupino »Klapa Škvadra« iz Košanske doline. V skupino »Klapa Škvadra« so združeni fantje, ki jih vodi skupno veselje do petja klapskih pesmi. Večer nam je polepšal tudi mladinski pevski zbor župnije Divača pod mentorstvom Petre Sosič (Pjrotove iz Rodika) z glasbeno spremljavo svojega brata Dejana. Mladinski pevski zbor župnije Divača, ustvarja pod imenom »Antončki«. Ime izhaja kar po zavetniku tamkajšnje cerkve Sv. Antonu Puščavniku.

Po nastopu je sledilo skupno druženje in prijeten klepet. Za »slavljenke« smo pripravili majhno darilce, ki je vsebovalo čestitko in domače milo, ki ga je izdelala domačinka iz Rodika. Žal je bil zaradi trenutnih bolezenskih razmer obisk manjši, kot v primerjavi s prejšnjimi leti, vendar je bilo kljub temu druženje prijetno.

Fantom iz skupine »Klapa Škvadra« jim je bilo pri nas tako lepo, da so kar podaljšali skupno druženje z nami še pozno v večer.

Na koncu bi se še rada zahvalila članom Turističnega društva Rodik, da so organizirali ta dogodek in povabili v naše kraje domače pevske skupine.

Ana Bažec, za TD Rodik