Kuhanje golaža v Starošincah

posted in: Uncategorized | 0

Turistično društvo Rodik se je tudi letos odzvalo na povabilo Zveze kulturnih društev Občine Kidričevo in v nedeljo 9. septembra 2018 smo se udeležili tradicionalnega praznika imenovanega Zahvala polju v Starošincah, ki ga organizira TD Občine Kidričevo.
Preizkusili smo se v tekmovanju kuhanja krompirjevega oziroma “bobovega” golaža. Izbor recepta in samo kuho golaža smo prepustili izkušenemu kuharju Marinu Kodarinu, ki mu je ob strani stala in pomagala žena Marica Klun Kodarin. Čeprav je naš brkinski krompirjev golaž odstopal od njihovega osnovnega recepta smo bili s strani strokovne komisije, ki so jo sestavljali člani Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor, zelo pohvaljeni. Ker so pri ocenjevanju imeli pomembno besedo tudi obiskovalci, smo bili še najbolj zadovoljni z njihovimi pohvalami, ki so se glasile: “Mmm….to je odlično!!”.

Prvega mesta za golaž nismo osvojili, smo bili pa zelo ponosni na osvojeno drugo mesto v tekmovanju pri kmečkih spretnosti in sicer ličkanju in luščenju koruze ter lupljenju krompirja. Ekipa v sestavi Željko Babuder, Ana Bažec in Miha Mihelj so se odlično odrezali.

Ostali Matjaž Jerala, Valerija Pučko, Gregor Mihelj in Irena Cek Babič smo odlično promovirali naše Brkine in pri tem stkali prijateljske vezi z ostalimi društvi.

Člani ZKD Občine Kidričevo so nam obljubili, da nam bodo obisk vrnili, člani turističnega društva Kidričevo pa bodo na našem kostanjevem prazniku kuhali krompirjev golaž.

Za TD Rodik, Irena Cek Babič